EL TREN DE LA LECTURA

divendres, de febrer 24

Educació Física i cinema

En aquest apartat us anirem posant referències culturals (especialment cinematogràfiques) referides al món de l'esport. Són molts els films que recreen l'esperit de superació que caracteritza als esportistes, ara bé cadascun d'ells ens aporta un matís diferent de l'ànima humana: la necessitat de ser reconegut pel grup, l'autoafirmació, l'afany de superació, la passió d'un hobby, etc. Començarem per aquestes tres:

  • Quiero ser como Bechkam El film explica com una xiqueta londinenca nascuda al si d'una família índia, religiosa i conservadora, lluita per fer realitat el seu somni: ser una jugadora de futbol professional. D'aquest film existeix molt de material didàctic. Si voleu més informació, on trobareu la fitxa tècnica, textos, entreu ací.
  • Billy Eliot (web oficial en anglés). El film Billy Elliot vull ballar, és una altra mostra paradigmàtica de la combinació de comèdia de costums, sentimentalisme i crítica social. En el context de les vagues mineres al nord d'Anglaterra, Billy -un nen de classe baixa- decideix deixar les classes de boxa per dedicar-se a la dansa, davant la incomprensió del seu pare vidu i del seu germà. El plantejament del film ve a ser com una mena de versió inversa de Million Dollar Baby. Si voleu conéixer més coses dels darrers estudis sobre la joventut entreu ací.
  • Million Dolar Baby. Narra com una dona del sur, sense nord en la vida, decideix iniciar una carrera com boxejadora i somnia en ser la campeona de la seua categoria. Un entrenador la guiarà en el seu intent de pujar el més amunt possible en la seua carrera.

A més també us volem posar enllaços que relacionen l'esport i la cultura, com per exemple: Premsa juvenil, Marca, etc.

3 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

<< Home